Om oss

Hejsan! Vad kul att du hittade till vår bokblogg! Vi är två helt vanliga 17-åriga tjejer som går på gymnasiet och älskar att läsa. Vi bestämde oss en dag helt enkelt bara för att öppna upp en hemsida där vi kan dela med oss av våra läsupplevelser till andra ungdomar som också har en stor kärlek för litteratur. Vi hoppas du kommer att tycka att våra reviews är intressanta och kanske hittar någon bok som du inte har läst än men som låter intressant! Om ni har några tips till oss om skrivandet som vi kan förbättra eller vill föreslå en bok eller vad som helst är det bara att kommentera eller mejla till en av oss~. Om du undrar varför vissa reviews är skrivna på svenska och andra på engelska så är det för att Dulguun föredrar att läsa böcker på engelska, medans Rebecca oftast läser på svenska :D.

Vänliga hälsningar, Rebecca och Dulguun.

 

Här nedan berättar vi kort lite om oss själva!

 

Dulguun 

_1403968209.39962_929

Född: 13 augusti 1997

Just nu: Bor i Stockholm, går på gymnasiet – ekonomi linjen

Läser gärna: Urban Fantasy, Ungdomsböcker

Läser helst inte: Självbiografier

Jag föredrar att läsa böcker på deras originalspråk (engelska) men läser ibland på svenska också.

Jag är en lugn person, men ibland kan jag bli lite övertrött och det är då jag börjar dansa, sjunga och hoppa runt utan anledning. Jag brukar läsa var som helst, när som helst i mitt rum, hos biblioteket, på tåg, bussar, gående mot skolan osv. Förutom att läsa älskar jag musik, att spela piano, sjunga och kolla på filmer.

 

Rebecca 

_1403968504.8882_68

Född: 1 april 1997

Just nu: Bor i Stockholm, går på ekonomi-juridik linjen på gymnasiet.

Min dröm: När jag är gammal vill jag kunna berätta för mina barnbarn om alla länder som jag har besökt och alla awesome upplevelser jag haft.

Läser gärna: Böcker som får en att gråta, humor, fantasy och världar som man verkligen kan leva sig in i, science fiction, böcker som tar upp viktiga ämnen, the  supernatural. Väldigt allround

Läser helst inte: Drama utan nån som helst spänning eller humor – urtråkigt tycker jag

Jag läser både på engelska och svenska men föredrar svenska.

Jag har två yngre systrar som jag försöker övertyga till att läsa oftare, jag tycker helt enkelt att alla borde få uppleva skönheten och extasen av att läsa en bra bok! Jag är en väldigt lugn och rätt mainstream person. Min perfekta lässtämning uppnår jag oftast hopkurad i en hörna i mitt rum omgiven av kuddar och täcken. Av någon anledning kan jag bara inte läsa på tåg och bussar, jag stör mig på allt som händer omkring mig. Förutom att läsa älskar jag musik, att sjunga och jag intresserar mig mycket för andra kulturer~

 

Advertisements
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s